söndag 31 mars 2013

31 år, 25 bröllopsdagar, 3 barn och 1 barnbarn senare

Vi hade en riktigt trevlig kväll igår med god - och mycket - mat. Calle stod för förrätten, jag eller snarare Martin stod för huvudrätten och Max för efterrätten, vilket gjorde att det blev en salig blandning på rätter ;)

Kycklingspett med aioli och gurksallad

Ryggbiff, nypotatis i vitlök, fruktchutney

Marängsviss

Idag har vi suttit en stund på balkongen i solen. I lä är det riktigt varmt, nästan som man skulle kunna tro att det snart är april. 

Vårfin

lördag 30 mars 2013

I kväll firar vi silverbröllop!

Nej inte mitt eget tack och lov. Hade varit jobbigt att bli bortgift som 4-åring ;)

Champagnen är på kylning, maten står redo att tillagas och solen skiner.

Det här är en strålande dag!

fredag 29 mars 2013

Glad påsk!

Långfredag. Vi äter popcorn och tittar på Lets Dance, i år hejar jag på Anna.

Stort grattis Jenny på din födelsedag!

Jag önskar er alla en riktigt glad påsk!

torsdag 28 mars 2013

Bebis-träff

Idag hälsade vi på hos min kompis Erika och hennes dotter Inez som är fyra månader äldre än Tuva. Sara och Ronja var också med så hela huset fylldes av bebisar.

Tuva fick prova en Lära-gå-stol som hon tyckte var väldigt intressant trots att hon knappt nådde ned till golvet ;)

Nu är det en liten utslagen tjej jag har bredvid mig, i morse fick jag väcka henne vid 9, kanske sover hon lika länge i morgon.

God natt!

onsdag 27 mars 2013

Börjar dagen med drömmar och en dos redigering

En av mina drömmar är, surprise, att ge ut en bok. När Tuva väckte mig tidigt i morse och somnade om medan jag låg klarvaken gick jag upp och redigerade. Nu, en stund senare, har jag hunnit redigera ett kapitel. Ett litet steg på vägen.

Flera bloggare som jag följer har under kort tid fått förlagsavtal vilket är jätteroligt! Det är härligt och upplyftande att se drömmar slå in. Dessa författare har naturligtvis talang, men de är även envisa, målmedvetna och har stort tålamod.

Jag själv är envis och målmedveten, däremot behöver jag öva lite på tålamodet... Det är svårt att säga någonting om sin egen talang, det jag vet är att jag kan bli bra bara jag övar, övar, övar och övar lite till. Jag tror på att 'göra någonting åt sin dröm idag, så kanske den slår in i morgon'.

Vilka drömmar slår in idag?

tisdag 26 mars 2013

Ännu ett grattis!

Till Kati som fått förlagsavtal!! Härligt! Ännu ett bevis på att envis vinner =)

Stort grattis!

måndag 25 mars 2013

Våffeldagen

Tuva och jag har haft en väldigt mysig dag idag. Vi började med att gå en lång promenad i solen, efter ett tag fick jag ta av mig mössan då det blev för varmt. Det måste väl betyda att våren snart är här?

Klockan 13 var vi bjudna på fika hos en i mammagruppen. Det är så kul att se alla bebisar ihop, ska bli spännande att se när de kan ha lite utbyte av varandra.

Därefter gick vi hem och väntade in Sara och hennes dotter Ronja som är här tills i morgon! Självklart blev de bjudna på våfflor, våffeldag som det är och allt =)

Tuva och Ronja

Mmmm våfflor!

söndag 24 mars 2013

Våren?

Enligt rykten var det över 20 grader varmt den här helgen förra året. Svårt att tro. Men idag när vi var ute var det varmare i luften, kylan bet sig inte in i skelettet och det gick att gå utan vantar, hurra! Tuva och jag tog en lång promenad och mötte upp Martin vid tåget. Nu är det han som får gå runt och söva la dotra medan jag sitter här framför datorn.

Tidigare idag fick jag loss en timme som jag använde till att ändra första kapitlet i manuset. Bara några dryga 40 kapitel kvar!

lördag 23 mars 2013

Vi släcker ner

Calle, min bror, är här och håller mig och Tuva sällskap i kväll. Det blir en lugn kväll framför tv:n.

Det var varmare idag så vi har varit ute och gått en del och jag blev klar med första genomläsningen av manuset. Det finns mycket som måste förbättras men konstigt vore det väl annars ;)

20:30 släcker vi ner för Earth hour och hoppas att det blir så gott som kolsvart utanför fönstret.

fredag 22 mars 2013

När drömmar slår in

Jo det händer, om och om igen. Nu har Ebba fått förlagsavtal och jag är jätteglad för hennes skull! Dessutom ger det mig en spark i baken, det går att lyckas, det gäller bara att vara tillräckligt envis.

Mamma är ute på promenad med Tuva i det iskalla men dock så soliga vädret, så jag har fått en stund för mig själv. Vad gör jag då av tiden? Städar... Tråkigt men alldeles nödvändigt. Nu blir det en stund framför datorn innan de kommer in igen.

Ni får ha en alldeles fantastisk fredag!

torsdag 21 mars 2013

Solen!

Äntligen sken solen och vi kunde gå ut utan att frysa halvt ihjäl. Tänk vad solen kan göra för sinnet! Vi tog tillfället i akt och gick två promenader.

I morgon hoppas jag att vi får en lika fin dag och att våren kikar fram!

onsdag 20 mars 2013

Effektiv träning?

Jag förstod att min tid skulle krympa rejält när vi fick barn, men jag insåg kanske inte riktigt hur mycket den skulle krympa.

Till exempel: sedan kl 8 i morse har jag försökt göra ett 20 minuters träningspass för bäckenbotten, och har nu, klockan 14, kommit 10 minuter in i programmet.

Kanske hinner jag klart till klockan 8 ikväll ;)

tisdag 19 mars 2013

Avtryck

Pysslet som jag pratade om för en tid sedan var ett förevigande av Tuvas hand och fot. 

Gulligaste lilla hand och fot


Tavlan ska vi sätta i hennes rum. Den dagen hon får ett. 

måndag 18 mars 2013

Alltid du

Åh vad glad jag blev när posten kom och en signerad pocket av Alltid du fanns i ett paket!

Hett tips om ni vill ge bort en bok i present

Ah! Ser ni, ser ni? Det här känns stort!

Tack Pernilla!

söndag 17 mars 2013

Kalas!

Tuva hade en jobbig morgon i morse då alla vakna timmar igår kom över henne så hon och jag tog på oss och gick en promenad i det härliga vädret så att hon fick sova en stund. Det var en helt fantastisk promenad, vindstilla och solsken!

När vi kom tillbaka in var det bara att göra oss i ordning och åka iväg för att fira Hanna som hade 30-årskalas! Det bjöds på supergod tårta, kakor, saft och kaffe i goda vänners lag. Ett riktigt trevligt kalas!

Tuva var inte helt nöjd med att åka bil
Tårtan. Så god!

lördag 16 mars 2013

Lördag

Dagen började med att jag vaknade av Tuva som låg och vände och vred på sig. Hon tittade upp i taket, försökte vända sig, tittade på sina sovande föräldrar tills hon till slut tröttnade och väckte oss genom att skrikprata. En väldigt mysig start på dagen :)

Det har varit fantastiskt väder hela dagen så Issa kom förbi och gick promenad med oss i solen.

Kvällen har vi tillbringat med middag med Issa och Bruce och sedan tittat på tv. Tuva har bara sovit 1,5 timmar idag så hon är slut som artist. Nu laddar hon energi till i morgon så bäst att jag gör detsamma.

God natt!

fredag 15 mars 2013

Förberedelserna är igång

Nya skor - check!


Nu finns det inga ursäkter, det är bara ut och springa!

torsdag 14 mars 2013

Date

Ikväll hade vi barnvakt för första gången så då passade vi på att gå på restaurang! Två timmar var vi borta, vi hann äta upp, prata, dricka ett glas vin och börja sakna Tuva, då var det dags att gå hem =)


En mycket trevlig torsdag kväll!

onsdag 13 mars 2013

Finns det någon som kan skriva

så är det Jonas Hassen Khemiri. Om ni bara ska läsa en sak idag så är det hans brev till Beatrice Ask. Så viktigt.

tisdag 12 mars 2013

Anmäld

Hjälp, jag blir nervös bara jag skriver om det, men nu är det gjort. Jag har anmält mig till Midnattsloppet som går av stapeln 17 augusti i år!

Jag sprang Midnattsloppet för fyra (fem?) år sedan och det var helt klart det roligaste lopp jag sprungit. Den här gången har jag inget tidsmål utan det enda jag vill är att komma igång med löpningen igen och vara med om den fantastiska löpfest som loppet är.

Så nu är det dags att börja springa med Runday igen! Jag väntar till april, men sedan finns det inga ursäkter längre. Längtar!

Hänger ni på? =)

Varför

Häromdagen pratade jag och mamma om olyckor, hur de på så lite som två sekunder förändrar hela livet. En människa som inte ser sig för, någon som ökar hastigheten, en tsunami, en isfläck, någonting som inte skulle ske och så det som kommer efter; varför? Varför, varför, varför!

Idag går mina tankar till polisen som förlorade sitt liv när han körde över kanten ner i isen, och hans anhöriga. Mina tankar går även till den 13-åriga flickan som valde att ta sitt liv pga nätmobbing.

Varför?

måndag 11 mars 2013

I iskallt solsken

Det har varit en fantastisk vårdag här idag - om det inte hade varit för minusgraderna. Vi samlade d-vitamin genom två promenader, varför nöja sig med en?

När vi inte har promenerat har vi pysslat, bildbevis får komma i ett annat inlägg.

Hoppas ni har haft en trevlig måndag!

söndag 10 mars 2013

För inspirationen

Vi hade ingenting på agendan idag så vi har mest hållt oss inomhus. Solen har skinit hela dagen, men det visade sig blåsa iskallt så jag och Tuva tog bara en snabb promenad vilken visade sig vara perfekt för inspirationen. Jag fick en ny idé till en scen i boken jag skriver och kom på en tvist i vad som kan bli nästa bok. Nu vill jag bara bli klar så att jag kan börja på nästa!

lördag 9 mars 2013

Lördag hela dagen lång

Tuva väckte mig i ottan i morse, men medan hon somnade om var jag klarvaken. Då gjorde jag det enda vettiga, jag gick upp och redigerade några sidor =) Solen sken in genom fönstret och viskade om vårväder, men när vi några timmar senare gick ut var det isande kallt. Det blev en lunch på stan och sen hem för att värma oss.

Nu slötittar vi på melodifestivalen, men den tidiga timmen börjar komma ifatt mig så får se om jag håller mig vaken till slutet... 

Hoppas ni har en trevlig helg!

fredag 8 mars 2013

Internationella kvinnodagen

har jag tillbringat tillsammans med ett gäng härliga tjejer! Och en och annan härlig kille.

Tuva och jag har gått två promenader idag, vi passade på medan solen tittade fram. Vi lunchade med min bror och fikade sedan med ett gäng goa och härliga tjejer innan vi åkte tillbaka till Stockholm.

Mikan, Tuva, Sara.

Tuva fick låna pappas mössa på vägen hem

Ps. Har ni sett filmen Så jävla PK? Om inte kan ni titta in hos Hanna och se den. Jag skrattade högt!

torsdag 7 mars 2013

På tu man hand

Tuva och jag tog vårt pick och pack i morse och åkte tåg (själva för första gången. Inser att 2013 kommer innehålla en masse första gången) till mamma och pappa.

Mamma mötte oss på stationen så det blev en promenad till huset där vi åt isterband (första gången där med. Iaf på flera år), innan vi gick en promenad till.

Sara kom senare förbi med Ronja som är en månad yngre än Tuva, och stannade på lite kaffe. Just nu är damerna inte så roade av varandra men det ska bli kul att se när de börjar leka ihop :)

Nu ligger hon utslagen bredvid mig i sängen. Jag tittar på minerna hon gör i sömnen, det lilla leendet som skymtas, de små andetagen och måste nästan nypa mig i armen. Mitt hjärta.

onsdag 6 mars 2013

Vaccinering

Idag var det dags för skruttans första vaccinering, usch och fy. Jag har inga större problem med att ta sprutor själv, värre var det att se när Tuva fick en i vardera lår... Smärtan gick över fort tack och lov men hon har varit hängig så resten av dagen har hon tillbringat i min famn, hjärtat.

tisdag 5 mars 2013

Tre månader!

Vår diamant fyller hela tre månader idag, galet att tiden gått så fort!

Vår goding!
Vi firade med en promenad med några ur föräldragruppen och en choklad/vanilj-bulle =)

måndag 4 mars 2013

Nä men hej träningsvärk!

Tuva och jag tog en nätt liten promenad till kontoret idag, åt lunch med kollegorna, var med en stund på ett säljmöte och gick sedan tillbaka. Nu när jag läser av stegräknaren är den uppe på 18800 steg! 

Nu vaknade hjärtat så bäst att jag slutar här. Hoppas ni har en trevlig kväll!

Fin utsikt på vår promenad

söndag 3 mars 2013

Söndag

Vissa dagar bara försvinner utan att man vet vad det blev av dem, idag var en sådan dag.

Vi kollade Vasaloppet, gick på stan och åt på restaurang, hem och vila i soffan och nu är det dags att lägga sig.

Ny vecka och nya tag i morgon!

lördag 2 mars 2013

Fångad av lust

Våren dröjer, idag fick vi mer snö här i Stockholm, medan vi väntar kan jag tipsa om en novelltävling på Kapitel 1. Temat är Fångad av lust och pågår under sju månader i år. Varje tävlingsmånad har man möjlighet att skicka in ett bidrag, röstas novellen fram som en av de fem bästa en månad kan du inte vara med och tävla de andra månaderna, om inte så är det bara att prova igen! I december avgörs vilken av alla de framröstade novellerna som vunnit.

Mer information finns här. 

Lycka till!

fredag 1 mars 2013

Mars!

Äntligen! Februari är förbi, nu är det bara några ynka veckor kvar tills våren är här på allvar.

Vi har haft en lugn fredag, Tuva är fortfarande snuvig men har energi i övrigt. Varje dag gör hon nya framsteg, det är verkligen häftigt att se. Till exempel vill hon inte sitta med ryggstöd så hon har börjat häva upp sig själv till sittande (om vi har satt henne tillbakalutad i soffan), bara det att hon då ramlar framåt så nu gäller det att vara med. Hon har också börjat greppa sina leksaker och kan sitta kortare stunder själv och leka. Ja, herre gud, snart springer hon och vips så flyttar hon hemifrån! ;)


Trevlig helg!