onsdag 27 mars 2013

Börjar dagen med drömmar och en dos redigering

En av mina drömmar är, surprise, att ge ut en bok. När Tuva väckte mig tidigt i morse och somnade om medan jag låg klarvaken gick jag upp och redigerade. Nu, en stund senare, har jag hunnit redigera ett kapitel. Ett litet steg på vägen.

Flera bloggare som jag följer har under kort tid fått förlagsavtal vilket är jätteroligt! Det är härligt och upplyftande att se drömmar slå in. Dessa författare har naturligtvis talang, men de är även envisa, målmedvetna och har stort tålamod.

Jag själv är envis och målmedveten, däremot behöver jag öva lite på tålamodet... Det är svårt att säga någonting om sin egen talang, det jag vet är att jag kan bli bra bara jag övar, övar, övar och övar lite till. Jag tror på att 'göra någonting åt sin dröm idag, så kanske den slår in i morgon'.

Vilka drömmar slår in idag?

3 kommentarer:

Bra Balans sa...

Vilket bra tankesätt!

Hanna Lans sa...

Just nu sitter jag och försöker göra en första redigering av manus nr 3. Det jag tidigare tyckt varit strålande bra, tycker jag nu lite si och så om. Framförallt märker jag att en hel del av det jag trorr mig skriva ner, fortfarande befinner sig inne i huvudet. Som om fingrarna skrivit för snabbt för hjärnan att hinna formulera sig. Jag tröstar mig med att det här faktiskt är en f-ö-r-s-t-a redigering och att det krävs typ femtio för en färdig roman. Glad Påsk!

Andra intryck sa...

Issa: Eller hur!

Hanna: Ah, jag gör samma... Skriver snabbare än jag hinner tänka och så är det ingen som hänger med. Har märkt att jag på vissa ställen inte ens beskrivit var huvudpersonen befinner sig så det blir väldigt svårt för läsaren att förstå vad som händer. Men men, det går iaf att åtgärda. Glad påsk!