onsdag 17 oktober 2012

Vi måste prata om klumpar

Hur i sjutsingen tillagar man potatismos så att man slipper klumpar?!

4 kommentarer:

Agneta sa...

Jag brukar pressa potatisen. (Men oftast blir det pulvermos, men med mjölk och smör och bara lite vatten, blir rätt ok, och går fort, vilket är viktigt ibland.)

Anneli Stålberg sa...

Jag brukar mosa först med en potatisstöt och sedan lägger jag i smör, mjölk och ev lite grädde, salt och vitpeppar. Sedan vispar jag ihop allt med elvisp. Inte för länge dock, då blir det kletigt. Lycka till!

Jenny sa...

Om man vill få ett riktigt luftigt och gott potatismos utan klumpar är det allra viktigast att användas en mjölig potatissort, typ King Edward. Den faller sönder nästan av sig själv och då räcker det att använda elvisp för att få en fint mos. I med smör, kryddor och mjölk till lagom konsistens. Kram och lycka till.:-)

Andra intryck sa...

Agneta, Anneli, Jenny: Tack för era tips! Provade med en press och sen smör och mjölk men blev klumpigt... Tror det är dags att köpa den där elvispen nu =)