måndag 30 december 2013

Kan trotsåldern börja så tidigt som vid ett års ålder?

Undrar jag och är glad över att det är jag som går till jobbet på tisdag.

5 kommentarer:

Agneta sa...

Oh ja. Ettåringar kan ha en jävulskt stark vilja. Och så kan de låta mycket också. Borde vara omöjligt för så små varelser att åstadkomma sådana ljud! :)
Men det går över, som tur är!

(Det var ett mantra som min pappa körde med till mig när mina var små, och jag nästan grät när jag frågade "när då?") :)

Hanna Lans sa...

Jajemen, det kan det. Så fort de lärt sig gå och märker att vi förstår dem när de kommunicerar, så kommer v-i-l-j-a-n fram. Viljan att klara sig själv. Underbara barn, jag äääälskar trotsåldern! (Jo, det är sant, är inte det minsta ironisk.)

Andra intryck sa...

Agneta: Haha, ja att det finns sådan röstkapacitet!

Hanna: Hm, det kanske man kan lära sig? Att älska trotsåldern? Jag måste öva upp både mitt tålamod och vilja, just nu ligger Tuva och jag lika viljemässigt men jag är rädd att hennes kan växa sig större...

Hanna Lans sa...

Bättre att fascineras av hur mycket nytt de lär sig varje dag och bara ödsla din energi på att stoppa livsfarliga saker. En tvååring lär sig exempelvis 60 ord per dag. Slå det om du kan! Men som sagt, livsfarliga saker kan du stoppa, resten kan du försöka gäspa bort och ignorera. Annars blir du galen. :)

Andra intryck sa...

Bra tips, det är så jag ska göra! Tiden går ju så galet fort så bäst att ta vara på denna trotsighet, innan nästa tar vid =)
60 ord?! Oj vad vi ska läsa böcker för henne nästa år!