onsdag 24 april 2013

The manus

Jag har manuset i huvudet större delen av tiden men de senaste veckorna har jag märkt att jag flyr ifrån att sätta mig ner och skriva.

En vän har läst igenom ungefär halva boken och tycker sig sakna riktning. Han vet helt enkelt inte vart jag, eller min huvudkaraktär, vill någonstans.

Han har rätt förstås.

Så nu är frågan; skriva om? Eller skriva nytt?

5 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Det är svårt, kanske låta ligga och mogna. Ibland kommer svaren till en när man minst anar det. Lycka till!

Andra intryck sa...

Anneli: Tack! Får göra så.

Kati sa...

Det beror på hur fäst du är vid storyn och karaktärerna. Om du verkligen brinner för den här berättelsen röstar jag för att ta en funderare och sedan skriva om.

Agneta sa...

Jobbiga funderingar! Jag har brottats med samma, många gånger. Men någon stans har jag kommit fram till att jag VILL skriva den, trots att den kanske kommer bli bra beige och slätstruken ... Inser att jag kanske behöver döda några fler älsklingar, men det är såå svårt!

Andra intryck sa...

Kati: Jag trodde att jag gjorde det men jag vet inte... En annan berättelse vill bli skriven så kanske satsar jag på den istället.

Agneta: Det är så svårt! Karaktärer är inga problem att komma på, inte heller ungefär vad som ska hända, men att få ihop det till en berättelse som vill bli läst... Det är inte det enklaste. Men jag antar att det inte ska vara det heller ;)