onsdag 29 maj 2013

Laddar upp inför sommaren

med ett finfint bokpaket! En tidig födelsedagspresent till mig själv kan man säga =)

Av en slump är de alla författade av kvinnor. Ser väldigt mycket fram emot att läsa dessa!

Det är en speciell dag idag, för det första fyller min kära vän Karin år idag, stort grattis!!

För det andra sov Tuva sin förmiddagslur för första gången själv i sin säng! Vilket innebar att jag fick 30 minuter för mig själv! Jag kunde inte riktigt tro det först så det tog några minuter innan jag vågade påbörja någonting, men när det stod klart att hon sov gott började jag inte städa, utan jag satte mig och skrev ner alla de scener som jag har i mitt ännu icke existerande manus. Det slutade med ett tjugotal post its med några stora och en hel del mindre viktiga scener. Jag börjar lära känna de viktigaste karaktärerna och vet på ett ungefär hur det ska gå. Nu måste bara några viktiga vändpunkter och intriger komma på plats innan jag kan sätta mig ned och börja skriva. Det är första gången jag arbetar på det här sättet, men jag tror att det är ett arbetssätt som passar mig bra.

7 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Vad spännande! Hoppas att du snart kommer igång med skrivandet. Och vilket fantastiskt bokpaket. Nu har du mycket härligt att läsa framför dig. Kram!

Kati sa...

åhh, vilket härligt bokpaket, det var du värd. Hur gammal är prinsessan nu?

Anonym sa...

Bra val att göra något roligt istället för att städa när du nu fick en liten stund till skänks. Lycka till med fortsättningen!

Sara sa...

Men va härligt med hela 30 min till sig själv! Tänk att man tycker det är lyx nu för tiden...:-) Ronja sover i mina armar nu och jag HOPPAS jag kan lägga ner henne utan att hon vaknar så att jag kan få fixa mig lite middag!

Kram på dig

Andra intryck sa...

Anneli: Det kliar i fingrarna så så snart jag kan ska jag sätta mig ner och börja! Är dock lite rädd att det jag har i huvudet inte blir lika bra på pappret, men rädslor är väl bara att övervinna? =)

Kati: Jag har väntat länge på att få beställa det så nu ser jag verkligen fram emot att få läsa dem! Tuva blir sex månader den 5 juni =)

Helena: Tack så mycket!

Sara: Ja galet, var bortskämd med egen tid förut men nu uppskattar jag den mycket mer. Du vet hur det är =) Hoppas du kunde lägga ned henne utan att hon vaknade!
Kram!

Anonym sa...

Verkar vara ett par spännande boktitlar du har hittat dig... God läsning! Kram

Andra intryck sa...

Eva: Visst är det! Ska genast börja läsa på Lova =)