måndag 12 augusti 2013

Tenacious D

Sista gången Tenacious D spelade i Sverige var, om jag minns rätt, för 11 år sedan. Igår var det dags igen, deras enda konsert i Sverige, på Gröna Lund. 

Jag, Martin och Tuva gick först till Bruce och Issa och blev bjudna på en riktigt lyxig american pancake frukost (tog en bild men den försvann så föreställ er en stor hög med pannkakor, romröra, rödlök, rom, ost, lönnsirap, blåbär och glass). Vi tog det lugnt där några timmar innan vi vid två-tiden begav oss till Grönan. 14:30 var vi inne, klockan 17 stängdes entrén, då var det fullt! Det var då 17000 personer inne på området och flera tusen utanför som ville in. Galet. 

Eftersom det var så mycket folk var det nästintill omöjligt att åka någonting, köerna var låååånga, så vi strosade runt, kollade på folk, köade för mat, köade för toalett och väntade sedan på att det skulle börja. 

Jag själv är egentligen inget jättestort fan av Tenacious D (det vågar jag knappt avslöja med tanke på alla som inte kom in...) och tyvärr blev hela upplevelsen sisådär när Tuva inte kunde koppla av och endast accepterade att bli buren av mig och himlen sedan öppnade sig... Tack och lov hade vi ponchos. Väl där under (jepp, Tuva fick krypa in under ponchon och leka koja), borta från alla tusentals intryck, somnade Tuva. 

Det är helt klart roligt att ha sett Tenacious D och stämningen var hög under de låtar jag kände igen, men nästa gång det nalkas konsert och vädret är lömskt stannar nog jag och Tuva hemma.

När de vuxna mest vill ta det lugnt...

passar Tuva på att busa

Redo för konsert!

Tenacious D

Familjen =)

Trött, trött Tuva

2 kommentarer:

Bra Balans sa...

Vilka härliga bilder :) Och tack för en rolig dag!

Ida sa...

Härliga bilder ! Mysigt ändå att hon får hänga med, men kan förstå det var sådär när dte började regna..

såg bilder på aftonbladet, SJUKT mycket folk på spelningen.. Gha !

Hoppas det är bra med er! Måste ses snart igen ! kram