måndag 25 juli 2011

Polen

Vår roadtrip, som från början var tänkt till Italien men som bara blev till Danmark genom Tyskland, började med färjan från Karlskrona över till Polen och Gdynia


Där hittade vi ett jättemysigt creperie


Precis utanför Gdynia låg det här femstjärniga hotellet där vi tog in över en natt, väldigt mysigt, rekommenderas varmt

De hade en jättefin pool...
...och fin restaurang, jag valde fisk (den enda de hade visade det sig) som de gjorde i ordning vid bordet

Martin valde pärlhöna
Ett försök att få med oss båda på bild ;)

Efter Gdynia for vi till Koszalin, vi hamnade på ett hotell som låg i det som skulle kunna beskrivas som Polens Borgholm

Det var ju fint med enormt lång strand och så, om det inte vore för att det började regna strax efter att den här bilden togs ;)
Vad gör lite regn när man kan bada inne?

Vi for vidare och mötte häst och vagn, inte varje dag det händer.

Sista stoppet innan gränsen till Tyskland. Bilden ovan ska föreställa kycklingfilé, sås fick vi ingen så varje tugga svaldes ner med coca cola. Det var dock tur att vi stannade och åt här för några kilometer senare stod vi i bilkö i mer än TVÅ timmar, bara för att ta oss en kilometer till en bilfärja. Den där bron vi trodde vi såg på kartan fanns inte.


Äntligen gränsen, mot Tyskland!

Jag är glad över att vi besökte Polen, men det dröjer nog innan vi bilar där igen. Dels var vägarna där vi körde i väldigt dåligt skick och dels kör de som galningar, omkörningar vid möte var mer regel än undantag. Det var en lättnad att köra över gränsen till Tysklands perfekta vägar.

Inga kommentarer: