onsdag 10 oktober 2012

Kvällens bästa talare

Det var många författare som var uppe på scenen på Café Rost igår och berättade om sina böcker och om skrivande. Ann Ljungberg intervjuade dem i riktig Efter tio-anda (med andra ord sittandes i en soffa) och vi fick chans att ställa frågor.

De allra flesta var nya författare för mig, vilket kan ha att göra med att många gett ut sin bok/sina böcker själva, men de hade alla något att berätta. Det blev en liten diskussion kring fördelar/nackdelar med att ge ut på förlag, mest handlade det om hur förlagen marknadsför böckerna och hur man kan påverka som författare. En diskussion som kräver ett helt annat inlägg.

Min största behållning av kvällen var att jag fick sitta vid samma bord som Marika King (Supernova) och Manne Fagerlind (Berg har inga rötter). De var båda väldigt öppna och trevliga och berättade om sitt skrivande och vad de har på gång framöver. Jag blev väldigt nyfiken på att läsa Berg har inga rötter och väntar ivrigt på att Marikas uppföljare ska komma ut!

Det blev en trevlig men sen kväll, så idag är jag tröttare än tröttast. Ska snart slänga upp fötterna i soffan och vänta på att maten ska serveras. Eller i alla fall vänta på att Martin ska komma hem =)

Men vänta nu, vem var det då som var kvällens bästa talare? Ingen mindre än Dag Öhrlund. Han hade många anekdoter från författarvärlden att berätta, vilket gjorde att hans samtal var både intressant och inspirerande men framför allt roligt. Tänk vad roligt att få hans bok Skriv din bok och sälj den! i julklapp. Ja, om bara tomten läste min blogg... ;)

2 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Jag satt precis i kväll och kollade Dag Öhrlunds bok på Adlibris. Jag vill verkligen köpa den. Jag träffade honom som hastigast på lördagskvällen på Park efter bokmässan men fick inte tillfälle att hinna prata ordentligt. Synd!

Andra intryck sa...

Han var riktigt rolig och det märktes att han har skrivit väldigt mycket. Jag tror att hans bok är väl värd att läsa =)