Jag brukar pressa potatisen. (Men oftast blir det pulvermos, men med mjölk och smör och bara lite vatten, blir rätt ok, och går fort, vilket är viktigt ibland.)
Jag brukar mosa först med en potatisstöt och sedan lägger jag i smör, mjölk och ev lite grädde, salt och vitpeppar. Sedan vispar jag ihop allt med elvisp. Inte för länge dock, då blir det kletigt. Lycka till!
Om man vill få ett riktigt luftigt och gott potatismos utan klumpar är det allra viktigast att användas en mjölig potatissort, typ King Edward. Den faller sönder nästan av sig själv och då räcker det att använda elvisp för att få en fint mos. I med smör, kryddor och mjölk till lagom konsistens. Kram och lycka till.:-)
Agneta, Anneli, Jenny: Tack för era tips! Provade med en press och sen smör och mjölk men blev klumpigt... Tror det är dags att köpa den där elvispen nu =)
Andra intryck drivs av en mammaledig marknadskoordinator som lär sig konsten att skriva en bok.
Här får ni ta del av mina tankar, min vardag och min snåriga väg till att skriva Boken med stort B.
Jag finns även på twitter som @andraintryck
4 kommentarer:
Jag brukar pressa potatisen. (Men oftast blir det pulvermos, men med mjölk och smör och bara lite vatten, blir rätt ok, och går fort, vilket är viktigt ibland.)
Jag brukar mosa först med en potatisstöt och sedan lägger jag i smör, mjölk och ev lite grädde, salt och vitpeppar. Sedan vispar jag ihop allt med elvisp. Inte för länge dock, då blir det kletigt. Lycka till!
Om man vill få ett riktigt luftigt och gott potatismos utan klumpar är det allra viktigast att användas en mjölig potatissort, typ King Edward. Den faller sönder nästan av sig själv och då räcker det att använda elvisp för att få en fint mos. I med smör, kryddor och mjölk till lagom konsistens. Kram och lycka till.:-)
Agneta, Anneli, Jenny: Tack för era tips! Provade med en press och sen smör och mjölk men blev klumpigt... Tror det är dags att köpa den där elvispen nu =)
Skicka en kommentar