söndag 10 februari 2013

186 sidor

är mitt utskrivna första utkast på. Jag började redigera på datorn men insåg ganska snabbt att jag behöver se texten på papper för att kunna jobba med den lättare, så det var bara att skriva ut. Nu kan jag anteckna i marginalerna och på baksidan vilka scener som saknas och vilka som bör flyttas om.

Jag skrev tidigare att steg ett skulle vara att bara göra det övergripande, men nu när jag börjat läsa igenom är jag ändå på och pillar med meningsuppbyggnad och ordval...

Den här mysiga helgen avslutas med att redigera manuset. Idag har jag läst igenom sex kapitel, förhoppningsvis hinner jag läsa ett till innan jag somnar. Resten hoppas jag hinna läsa igenom de nästkommande två veckorna.

3 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Men så tättskrivet som du ser ut att ha så blir det säkert 250 sidor redan nu? Jag måste också trycka ut på papper. Jag ser till att alla kapitel har egna sidor så att jag rent praktiskt kan ta och skyffla runt kapitlen som det behagar mig, och sedan flytta tillbaka om jag vill. (Blev det snurrigt nu ...? Jag menar, om ett kapitel börjar halvvägs ner på en sida från kapitlet innan, så kan man ju inte byta plats om man vill.)

Kati sa...

Visst är det lätt hänt att man fastnar på det som känns lättast att fixa, som meningsbyggnad och så. Är själv en nörd, så jag skulle kunna fila i evigheter på den sortens detaljer och- oops, det gjorde jag visst, också! :) Du kanske inte har något övergripande att åtgärda! :)

Anneli Stålberg sa...

Vad spännande! Lycka till med läsandet.