onsdag 8 januari 2014

Redigering

Just nu läser jag igenom manuset på skärmen, ändrar storyn där det behövs men undviker så gott det går att pilla i formuleringar. Jag är halvvägs igenom, ser redan att det blir bättre men också att jag har mycket kvar att göra. För varje gång jag läser lär jag känna karaktärerna ännu lite bättre och kommer på saker jag måste lägga till. Manuset är lite väl segt på sina ställen så jag måste skruva upp det en aning och se över dramaturgin.

När denna genomläsning är klar kommer jag skicka texten till en testläsare som får ge synpunkter på själva historien och samtidigt ska jag skriva ut allt för att läsa igenom på papper så att jag kan göra anteckningar direkt på sidorna.

Förutom de många redigeringarna som ska göras är det en sak till jag måste bestämma. Titeln. Hur jag än vrider och vänder på historien så kan jag inte komma på den perfekta titeln. Jag kan inte ens komma på en medelmåttig titel. Jag vet precis vad jag vill att den ska förmedla, hur den ska se ut på omslaget, men vad den ska vara, kan jag för allt i världen inte komma på. 

3 kommentarer:

Susanne Olars sa...

Det låter så härligt. Genomläsningar. Testläsare. Mer genomläsningar. Jag längtar tills jag är där. Och att få fundera på titel, på riktigt. Ju mer jag läser, desto mer bestämd blir jag att jag också ska dit. Tack för inblicken!

Andra intryck sa...

Det är roligt, men också väldigt svårt. Det finns så mycket som kan förbättras. Lycka till med ditt skrivande!

Kati sa...

låter spännande. Hoppas vi får läsa resultatet en dag! (snart)