Glögg och lussebulle
måndag 28 november 2011
Lussebullar
Baka är inte min grej, men jag älskar nybakade lussebullar. Så igår tog jag mig i kragen och bakade ett gäng. Efter första jäsningen hade degen inte växt en centimeter och jag var så hääär nära att slänga den i papperskorgen. Istället ryckte jag upp mig och bakade ut dem, lät dem jäsa en gång till (och då växte de faktiskt!) och så in i ugnen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Duktig du är s å fina de blev! Inte mycket som slår hemmagjorda lussekatter!! Kram
Jag hade samma problem- blev helt förstörd när dom inte ville jäsa! Meeen,andra jäsningen lyckades för mig med,så jag fik ett helt gäng smarriga lussebullar förra helgen(dom flesta är tyvärr uppätna redan så jag måste nog göra nya till helgen..:))
Tips! Här har du världens bästa lussebullar (obs använd rumstempererat smör istället för smält):http://www.recept.nu//1.304051/monika_ahlberg/kakor_tartor/mjol/varldens_godaste_lussekatter
Nu såg ju dina riktigt fina ut, men till framtiden, så att du slipper oroa dig för jäsningen!
Kul att man blev bjuden ;-)
Vad fina de blev. Det ÄR verkligen ljuvligt med nybakta varma lussekatter :)
Dom såg mumsiga ut:) fin blogg du har:) ha en fin dag!!
Skicka en kommentar