måndag 28 november 2011

Lussebullar

Baka är inte min grej, men jag älskar nybakade lussebullar. Så igår tog jag mig i kragen och bakade ett gäng. Efter första jäsningen hade degen inte växt en centimeter och jag var så hääär nära att slänga den i papperskorgen. Istället ryckte jag upp mig och bakade ut dem, lät dem jäsa en gång till (och då växte de faktiskt!) och så in i ugnen.

De blev ljuvliga! Så ljuvliga att jag var tvungen att äta fyra på en gång.

Mästerverk

Glögg och lussebulle

6 kommentarer:

Lina S sa...

Duktig du är s å fina de blev! Inte mycket som slår hemmagjorda lussekatter!! Kram

Sara sa...

Jag hade samma problem- blev helt förstörd när dom inte ville jäsa! Meeen,andra jäsningen lyckades för mig med,så jag fik ett helt gäng smarriga lussebullar förra helgen(dom flesta är tyvärr uppätna redan så jag måste nog göra nya till helgen..:))

Lisa sa...

Tips! Här har du världens bästa lussebullar (obs använd rumstempererat smör istället för smält):http://www.recept.nu//1.304051/monika_ahlberg/kakor_tartor/mjol/varldens_godaste_lussekatter

Nu såg ju dina riktigt fina ut, men till framtiden, så att du slipper oroa dig för jäsningen!

Helen sa...

Kul att man blev bjuden ;-)

Anneli Stålberg sa...

Vad fina de blev. Det ÄR verkligen ljuvligt med nybakta varma lussekatter :)

Caroline sa...

Dom såg mumsiga ut:) fin blogg du har:) ha en fin dag!!