torsdag 13 september 2012

Sylta och safta

För en tid sedan anmälde jag mig till booked.nu och i veckan lyckades jag få hem en bok, nämligen Sylta, safta och lägg in av Tareq Taylor. Att just den boken hamnade hos mig är lite småroligt eftersom jag, även om jag har ett stort matintresse, inte är den som tillbringar speciellt mycket tid i köket...

I boken får man lära sig allt från hur man gör sylt, saft och marmelad till must, chutney och snaps. En fin bok som får en liten del av mig att genast vilja gå ut i skogen och plocka frukt och bär för att själv tillaga allt detta.

Sylta, safta och lägg in 

Fantastiska bilder

4 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Själv tänkte jag försöka leta upp aroniabär och göra marmelad på dessa. Eller på kvitten. Det låter gammeldags och skojigt tycker jag. Försökte mig på slånbärsmarmelad förra året men det blev ruskigt äckligt.

Andra intryck sa...

Hanna: det finns inget lyxigare än hemgjord marmelad, sylt och liknande, tyvärr tar jag mig inte tid att laga det själv. Vill helst att det ska bli perfekt från början, vilket det oftast inte blir, som med din slånbärsmarmelad ;) Men övning ger färdighet, kanske att jag skulle testa ett recept trots allt. Lycka till med marmeladen!

Sara sa...

Passar ju perfekt nu när du ska bli mamma, för då måste- ja man bara måste! - kunna göra en ordentlig hemmagjord sylt! ;-)
Kanske kan lära mig också när du ändå är igång :-)
(vi ska nog klare det här med att bli mammor Emmelie, med eller utan hemmagjord sylt. Även fast med låter ganska så bra..)

Andra intryck sa...

Sara:! Jag vet! Därför kände jag att den här boken kan vara bra för mig, ska bara få ändan ur vagnen... ;)